Kategorier
Ateljén projekt smycken verktyg

Ateljé silverdrömmar en ny blogg om silversmide

Några av mina första smycken jag gjorde i min hobbysmedja

En ny blogg, och här kommer det första riktiga inlägget. Visst det finns redan två stycken inlägg men de är mer skapade för att öva mig på tekniken än för att göra intressanta inlägg.
Men vad har jag för syfte med min nystartade blogg? Räcker det inte med att jag har ett fungerande Instagramkonto och en styvmoderligt behandlad Facebooksida?
Svaret är ganska enkelt, det räcker med mitt Instagramkonto. Men nu börjar vi ett nytt år och samtidigt ett nytt decennium och det är väl då som man alltid börjar med något nytt…

Fast ska jag vara helt ärlig och det ska man alltid vara, så finns det några andra viktiga skäl. Januari 2019 förändrades mitt liv dramatiskt, jag fick en stroke. Tack o lov fick jag inga större men, förutom en väldigt kraftig hjärntrötthet. Att till exempel bara scrolla genom nyheterna på mobilen resulterade i att jag behövde sova ett par timmar…

I detta kaos så blev silversmidet en livlina. Där kunde jag stänga in mig i en egen bubbla och få läka i lugn och ro. Under detta kaos år började jag göra mer smycken hemma eftersom jag inte kunde gå på några smideskurser. Ganska snart insåg jag att silversmide hemma kan bli en dyr ”materialsport.” Men det är ju inte på verktyg jag vill lägga mina pengar utan på silver, pärlor och stenar.

Det senaste smycket jag har gjort i min hobbysmedja


Tanken med bloggen blir alltså att visa vad man kan göra hemma utan att ha tillgång till en komplett smedja. Kanske räcker det med billigare/enklare verktyg och maskiner när man bara vill smida på enkel hobbynivå?
Förhoppningsvis kommer du som smider hemma eller har funderingar på att börja smida hemma, hitta något som intresserar dig.
För er som ännu inte provat på silversmide, hoppas jag att något här på bloggen kan väcka er nyfikenhet på detta underbara hantverk.

Välkomna att följa med i min silversmidesresa!
Fredrik