Kategorier
projekt smycken

Började göra ett armband, men det blev ett par örhängen…

Ibland blir det inte som man har tänkt sig. Hade tänkt göra ett armband till mig själv, så jag letade efter något som jag kunde använda som mall för att göra länkar. Jag ville ha lätt ovala länkar istället för runda.Utgångsläge, en massa silvertråd

Eftersom jag inte hittade något lämpligt så kom jag på den smarta idén att använda 2st mandareller till min mikromotor. Att linda silvertråd runt dem var inte min bästa idé. Storleken på länkarna kändes bra men de varierade lite i utförande då mandarellerna flexade en del sinsemellan. Gjorde 16 st länkar innan jag gav upp. Men jag sågade isär dem och gjorde ett kort test kedja.En av de bättre länkarna i bra storlek.

Tur var det för när den korta biten kedja hamnade på min handled, insåg jag att det inte alls var så jag hade tänkt mig utseendet. Den behövde vara mycket kraftigare. Så där satt jag med ca 10cm silverkedja som jag inte vill använda.Hmm hade nog tänkt mig något kraftigare.

Då kom min älskade fru förbi och hon ville gärna ha ett par örhängen av min testkedja. Som tur var ville hon inte ha så långa kedjor i varje öra. Utan jag kunde plocka ihop ett gäng länkar som var ungefär lika i storlek och form.

Det var lite pilligt att få till fina skarvar på varje länk innan de skulle lödas ihop till två korta kedjor. Lödningen i sig var också lite pirrig. Man vill inte att de andra lödningarna ska bli så varma att ringarna fastnar i varandra…

Men lödningarna gick bra och i ren glädjeyra tog jag filen och gjorde länkarna lätt facetterade.

En länk lödd i kedjan.


Färdiglödd, slipad och lätt fasetterad. Redo att löda fast öronstiftet.

Jag förlöder öronstiften. Här är den flussad och klar, bara att värma. Lodet ligger precis framför.

Pappersclipps är bra till mycket! Tex hålla storknäbben i position när man ska löda fast öronstiftet på kedjan.

Detaljstudie

Kära frun blev mycket nöjd med sina nya örhängen och mitt armbandsprojekt är satt på paus tills jag köper in kraftigare silvertråd.Färdiga örhängen!

Så fortsätt gärna följa med på min silversmides resa!

/Fredrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.