Kategorier
Ateljén projekt smycken

Internationella kvinnodagen

Idag uppmärksammar jag den internationella kvinnodagen. På mitt Instagram och Facebook-konto har jag lagt upp bild på en ring som jag gjorde under förra året med kvinnosymbolen. Det projektet började med att en person i min närhet funderade på att skaffa sig ett feministsmycke.

Självklart blev jag själv tvungen att själv skissa på något liknande. Det blev ganska många varianter i skissblocket och några designer testades men känslan i skissblocket följde inte med till verkligheten.

Projektet fick ligga till sig några dagar innan jag tog fram det igen. Då trillade plötsligt bitarna på plats! Jag skulle så klart låta själva symbolen vara den ”sten” som jag brukar fatta in på ”mina designringar”. Bilden i huvudet var glasklar så jag skissade bara snabbt upp den, och satte mig direkt vid bordet och började såga…

Fotografera arbetets gång var inget jag tänkte på, det ångrar jag nu. Tyvärr har jag fortfarande lika svårt att komma ihåg att ta bilder till blogg, Instagram och facebook. Men några få bilder tog jag…

Hur gick det då för personen som skulle skaffa sig ett smycke? Jag tycker det gick väldigt bra, valet föll på min ring! Den blev ju en riktig statementring! Dessutom har det kommit kommit förfrågning på ytterligare en ring under dagen.

Så fortsätt gärna följa med på min silversmidesresa!

/Fredrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.