Kategorier
Ateljén projekt smycken

Fler än ett pågående projekt…

När jag letade bland mina bilder till det förra inlägget om feministringen blev det tydligt att jag har ganska många ”projekt” som har avstannat. En del projekt har stannat för att jag saknar något i materialväg. Andra för att jag inte vet hur jag ska komma vidare och några för att jag har tröttnat på designen.

Någonstans i bakhuvudet vet jag att de finns men eftersom de inte ligger framme på mitt arbetsbord så existerar de inte…

Hur ser det ut hos er, har ni några projekt som har avstannat? Här kommer i alla fall några bilder på en del av mina ”dåliga samveten” och en orsak varför…

Ett påbörjat halsband, är nog ett av de projekt som har legat längst utan att bli färdigt. Tova ullen till de kvarvarande kopparna samt löda ihop dem, slipa och polera sedan är det färdigt! Här är nog orsaken att jag tröttnade på designen innan den blev färdig…

Ett par örhängen, nästan klara. Bara att löda dit stiften och slipa & polera. Man kan ju undra varför dessa inte har blivit färdiga?

Mera örhängen, dessa har nog också legat ett tag utan att bli färdiga. Tova ull med hjärta till den andra koppen och löda dit öronkrokar. Sedan slipning och polering. Jag tror att dessa var tänkta till alla hjärtans dag för några år sedan men de blev inte klara i tid.

Orkar ni med ett par örhängen till? Här stannade projektet för att min design inte fungerade i praktiken. Ytterligare en orsak var nog att det blev lite för svårt. Behöver helt enkelt träna mer och ändra lite på designen.

Även ringar finns i halvklara projekt. Här stannade projektet för att min 0,8mm silvertråd till steninfattningen tog slut. Kan säkert bero på att jag har en väl utvecklad förmåga att smälta silvertråden. Men ny tråd är fixad så denna ring kommer nog snart påbörjas igen.

Ytterligare en ring. Här velar jag mellan några olika designförslag på hur ring och sten ska sitta ihop. Så denna ring kan nog också snart bli klar, bara jag kan bestämma mig…

Kanske är det dags att ta tag i några av dessa projekt innan jag börjar med nya på min ”nyasmyckesprojektlista”

Så fortsätt gärna att följa med på min silversmides resa.

/Fredrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.