Kategorier
smycken

Testar ny design på örhängen med tovad ull.

Bland de första smycken jag gjorde i min hemmaateljé var örhängen med tovad ull. Inget speciellt avancerat men ändå lite ovanligt. Jag var inte först med idén och säkert kommer andra göra något liknande i framtiden.

Första modellen av örhängen i silver och tovad ull.

Att det blev smycken med tovad ull och silver var nog mest slumpen som gjorde. Min syster hade skaffat Helsingefår och börjat tova av deras ull. Några månader senare var jag på en helgkurs i silversmide och en annan deltagare gjorde ett halsband i silver och tovad ull. Så när jag bestämde mig för att göra silversmycken hemma var steget inte så långt till att också blanda in ull från min systers får

Redo för första smycket…

Efter ett tag så kändes det lite tjatigt att bara använda ull i kombination med silver. Så nu har jag under några år knappt gjort något med ull utan använt olika typer av stenar och pärlor med silvret.

Örhänge med sötvattenpärla
Hänge med plast! pärla.
Ring med citrine

Men så kom lusten att använda ull tillbaka. Dock var jag helt säker på att inte fortsätta med den gamla designen på örhängen eller halsband som jag gjorde. Efter en tid av funderande och skissande började en ny variant av örhängen växa fram. Någon form av ”basketsetting” till ullen eller korginfattning som kanske är den svenska översättningen.

Två små ringar med distanser emellan och så en baksida så ullen inte trillar ur.

Detta är första försöket på mina nya idéer, och vissa saker såg bättre ut i mitt huvud och på pappret än i verkligheten. Så vissa justeringar kommer göras inför version två. Men säg vad som blir perfekt på första försöket!

Så fortsätt gärna att följa med på min silversmidesresa

/Fredrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.