Kategorier
projekt smycken

Blomma i silvertråd med 3D känsla

Har blivit väldigt förtjust i smycken som är gjorda i silvertråd. Man kan göra dem minimalistiskt luftiga samtidigt som de visar form. Flera av mina senaste smycken består av rund eller fyrkantig silvertråd som har dragits i dragjärn och valsats till önskade dimensioner.

Mitt senaste projekt är en blomma, tanken var att det skulle bli en ros men några tycker att det är en tulpan. Du får själv välja vilken beskrivning som passar dig…

Jag tejpade upp en skiss på filnageln så jag hade något att utgå ifrån. Sedan var det bara att börja böja tråden…

Av någon anledning så började jag böja tråden runt en kraftigare rundtång. Det gick inte så bra, behövde använda något med en större diameter. Så det mesta är böjt kring en ringregel eller en armbandsregel. Fördelen med armbandsregeln är att den är oval så det gick att få till många fina ”böjar”

De tre löven i botten på blomman är dock böjda i puckelankan. På så sätt fick jag en rund botten på blomman

Böjd i puckelankan

Den största utmaning med projektet var nog som vanligt lödningarna. I och med att blomman inte är plan så har jag fått hålla många delar med en storknäbb när jag har lött dem. Allt är lött med hårt lod så har varit väldigt försiktig så inga andra lödningar har påverkats.

Det var ett kul projekt att göra, men jag tror inte det blir någon mer gång.

Vill du se det färdiga resultatet? Kolla in den korta filmen här nedan.

Fortsätt gärna följa med på min silversmidesresa!

/Fredrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.