Kategorier
Ateljén verktyg

Skissa smyckesideer

Många gånger så är det någon liten detalj jag ser som sätter igång designprocessen. Det kan vara allt från natur, bilder på sociala medier eller andra smyckesdesigner. Men jag tycker ofta det är svårt att få ner idéerna på papper/iPad. Ändå vill jag gärna ha en skiss på hur smycket ska se ut när jag sätter mig vid smidesbänken.

En typisk första skiss hos mig.

Jag brukar använda en app som heter Concepts på min iPad. Där kan jag rita i skala för att se om tankarna fungerar. Det är flera gånger som jag har fått tänka om för att vissa bitar behöver vara större eller mindre. Men den ”färdiga” skissen ger ingen känsla över smycket.

Därför har jag nu provat att använda en annan app. Procreate, den verkar nästan vara standard hos många digitala kreatörer. Vilket innebär att det finns hur mycket tutorials som helst på youtube. Det verkar vara mycket enklare att färglägga skisserna i Procreate. Nackdelen är att det inte finns något mätverktyg så exakta mått är svårt. Det finns ett rutnät som man kan ändra storleken på men det blir inte helt exakt.

Den enkla skissen ovan fick en liten omgång i Procreate och visst ger bilden nedan en helt annan känsla för smycket…

För att vara nybörjare i Procreate, så är jag nöjd!

Självklart har jag tittat på många youtube tutorials och testat mig fram. Här är några av de filmer som jag tycker har hjälpt mig.

Fortsätt gärna följa med på min silversmidesresa!

/Fredrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.