Kategorier
Ateljén verktyg

Ny utrustning, roterbar mittpelare till stativet.

Jag använder mobilkameran till 95% för mina bilder/filmer. Men att fotografera eller filma samtidigt som man arbetar vid filnageln är lite besvärligt. Mobilen behöver sitta på ett stativ och stativets ben gör att det hamnar en bit bort från filnageln. Resultatet blir en fin översikts bild på min ateljé, medans arbetet vid filnageln knappt syns.

Men för några dagar sedan dök lösningen upp när jag slösurfade på datorn. En roterbar mittpelare för stativ/kulled!

Kamda.se hade en i sin butik för 349kr. En order lades och redan nästa dag låg det ett paket i vår brevlåda. Det känns ganska stabilt och mobilen verkar inte skaka trots att den sitter så långt ut som möjligt från stativet. Enligt uppgift ska det klara 5kg så det borde fungera med en systemkamera också, men det är inget som jag provat ännu.

Så här såg det ut när jag provade. Mittspelaren är monterad på stativet.
Testbild, det kommer bli spännande att fota/filma utan att stativet är i vägen.

En sak som störde mig när jag skulle testa, var monteringsanvisningen. Några bilder som inte visade hur de olika delarna skulle monteras ihop, så jag fick gissa lite och självklart blev det delar över…

För en van fotograf kanske det är självklart hur det ska monteras men inte för mig.

För mig var det ändå definitivt värt pengarna. Att inte ha något i vägen vid filnageln utan kunna jobba och fota/filma samtidigt var väldigt trevligt. Så förhoppningsvis kommer det fler och bättre bilder/filmer framöver.

Fortsätt gärna följa med på min silversmidesresa!

/Fredrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.