Kategorier
projekt smycken

Silverhänge med onyx

Vissa designer kommer till av en slump, och denna är ett typexempel på det.

Det hela började med att jag letade efter en bit kort tunn silvertråd i skrotlådan. I den finns allt från pytte pytte små silverbitar till nästan färdiga projekt som av någon anledning inte bedömts vara tillräckligt bra för att göra färdigt!

För att få en bättre överblick i skrotlådan så plockade jag ut lite större bitar och lade på arbetsbänken. På bänken fanns också några runda stenar i onyx. Någon gång under rotandet i skrotlådan så har en av onyxkulorna rullat mot en bit fyrkantstråd som jag hade böjt i en halvcirkelform. Jag gillade estetiken i den enkla formen och skissade vidare på den idén istället för att leta vidare efter silvertråd…

Leker/skissar vidare med skrotbitar och onyx stenen

Designen föll på plats ganska snabbt, så jag sågar och filar till nya bitar som kan användas i det färdiga smycket. Det är bara 3 bitar totalt plus stenen, den stora hängedelen, en liten platta för stiftet och så själva stiftet som stenen sitter fast på.

En ny bit på gång.

Tyvärr glömde jag ta bilder under tiden. Men det var ganska enkla moment som inte bjöd på några stora överraskningar. Det avlånga hålet som kedjan går igenom, började jag med att borra ett litet hål och sedan såga upp det. Använde fyrkantsfil för att få till hörnen så bra som möjligt.

Så här blev det färdiga resultatet. Jag känner mig väldigt nöjd!

Fortsätt gärna följa med på min silversmidesresa!

/Fredrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.