Kategorier
projekt smycken

Nytt hängsmycke

Äntligen börjar energin komma tillbaka efter en segdragen förkylning!

Solen skiner, fina tulpaner på köksbordet och vi går in i mars månad i morgon. Vad kan ge bättre inspiration än allt detta? Idag resulterade det i en fri tolkning av en tulpan. Jag brukar alltid ha en skiss/ritning på vad jag ska göra men inte denna gång. Jag lät bara fantasin flöda…

Personligen tycker jag formen blev spännande!

Det kändes lite konstigt att inte ha någonting att utgå ifrån, men lekte lite med delar till halsbandet/örhängena ”Perspektiv” Du kan läsa om dem här.

Något att spinna vidare på…

Jag är lite svag för smycken som inte är platta, så någon form av volym var önskvärt. Böjde därför till 2st ”blad” i puckelankan.

Bättre men inte nöjd ännu…

Satt en stund och lekte med de olika formerna innan jag kom på att lägga ett böjt blad på varje sida om det raka bladet. Om jag dessutom förskjuter dem lite i sidled så blir det nog lite 3d-känsla över det hela.

Lite pilligt att balansera bitarna…

Nu blev jag nöjd med formen! Den ska bara tightas till lite i ovankant. Sen var det bara den lilla detaljen hur jag skulle få den att hålla formen och tillverka den…

Det fick bli med små korta distanser som lödes dit på den raka mittenbiten

Om jag kommer göra några fler så ska jag fundera lite på öglan till kedjan. Den är jag inte helt nöjd med. Men i övrigt är jag väldigt nöjd med detta smycke. Lite spännande att inte ha någon skiss att utgå ifrån. Det kommer inte bli mitt nya arbetssätt, men ibland måste man utmana sig!

Fortsätt gärna följa med på min silversmidesresa resa.

/Fredrik

3 svar på ”Nytt hängsmycke”

Jättefin! Originell!👌 Fyller år i slutet av januari och fick alltid tulpaner av min mamma på födelsedagen. Hon dog för länge sedan men detta fina hänge skulle jag absolut kunna tänka mig att köpa till mig själv på födelsedagen 😊

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.